Contactgegevens
Bomen snoeien  Bomen kappen  Stobben frezen
Ga naar hoveniersite
Bomen snoeien
Niet elke boomsoort kan op elk gewenst moment worden gesnoeid vanwege de sapstromen. Bijvoorbeeld berken en esdoorns gaan 'bloeden' wanneer deze gesnoeid worden in het voorjaar. Dit heeft tot gevolg dat de wondafdichting niet goed kan plaatsvinden wat tot gevolg heeft dat de wonden vaak gaan rotten. Wanneer een rotte plek te groot wordt kan de boom hier afbreken. Berken en esdoorns kunnen het beste in de periode van juni tot november worden gesnoeid. Andere bomen hebben weer hun eigen regels.
Het snoeien zelf vraagt ook om kennis en ervaring. Slecht snoeien kan in enkele uren een boom vernielen welke er vele jaren over heeft gedaan om mooi en groot te worden. Takken welke verkeerd worden ingezaagd kunnen scheuren en het model van een boom kan voor jaren weg zijn.
Vallende takken kunnen veel schade aanrichten. De juiste zaagtechnieken en het zo nodig afvangen van takken met touwen voorkomt onnodige schade aan de boom of de omgeving.
Bomen snoeien kan door er in te klimmen of met behulp van een hoogwerker. Dit hangt weer af van de situatie.
Bomen snoeien betekend bomen behouden. Als u op de link 'snoeien is behouden' links op de pagina klikt kunt u lezen wat dit inhoud.
Snoeien is behouden
Klimmen
Gebruik hoogwerker
Bomen APK
Versnipperaar